päls

är min valp allas rättighet

14 november 2018

nånting jag tycker är ständigt åstadkommande, är människor med eller utan hund som jag möter och vill hälsa på MIN valp… -Men den är ju så söt, -Men jösses va fin, -Men ååååh jag måste få hälsa, -ååååh min hund måste få hälsa på din valp…. -Titta vilken liten valp, gå och hälsa (föräldrar säger till sina barn)

MEN NEJ!!! Det är inte OK att ta valpen förgivet och bara gå fram och hälsa. Varken för vuxna, barn eller hundar utan att fråga FÖRST!! Bara för att jag skaffat mig en valp så innebär det inte att den är allas egendom och framförallt INTE EN KOMPIS TILL DIN HUND!

Hundvalpar är super söta , med sylvassa tänder som förstör din fina kofta, hoppar gärna med sina leriga blöta höst tassar på dina dyra kläder, borrar lekfullt sina tänder i dina eller ditt barns händer eller det värsta biter dig/barnet i ansiktet för ni vill bara pussas. En automatisk reaktion brukar vara att putta bort valpen från dig eller gap och skrik för att det gör ont.  Felet ligger då automatiskt på hunden och ansvaret på ägaren.

Men vem är ansvarig när ni beter er klumpigt och klantigt när ni bara reagerar automatiskt och valpen får både fysiskt och psykiskt stryk av nån som bara ville hälsa, och denna händelse kan medföra valpen osäkerhet mot folk,kanske blir ilsken mot barn, eller rent av blir agressiv eller andra oönskade konsekvenser som jag får lägga ner enormt mycket tid på att jobba bort OM det ens går att jobba bort. Allt  detta för att ni eller er snälla hund ska leka med min valp!!!

RESPEKTERA ATT JAG INTE VILL ATT DU SKA TAFSA PÅ MIN VALP!! VILL INTE ATT MIN VALP ÄR DIN HUNDS/BARNS LEKKAMRAT!!

FRÅGA FÖRST! VÄNTA PÅ SVAR!

Comments

comments

Lämna en kommentar