päls

Arkiv för kategorin ‘Blogg’

är min valp allas rättighet

14 november 2018

nånting jag tycker är ständigt åstadkommande, är människor med eller utan hund som jag möter och vill hälsa på MIN valp… -Men den är ju så söt, -Men jösses va fin, -Men ååååh jag måste få hälsa, -ååååh min hund måste få hälsa på din valp…. -Titta vilken liten valp, gå och hälsa (föräldrar säger till sina barn)

MEN NEJ!!! Det är inte OK att ta valpen förgivet och bara gå fram och hälsa. Varken för vuxna, barn eller hundar utan att fråga FÖRST!! Bara för att jag skaffat mig en valp så innebär det inte att den är allas egendom och framförallt INTE EN KOMPIS TILL DIN HUND!

Hundvalpar är super söta , med sylvassa tänder som förstör din fina kofta, hoppar gärna med sina leriga blöta höst tassar på dina dyra kläder, borrar lekfullt sina tänder i dina eller ditt barns händer eller det värsta biter dig/barnet i ansiktet för ni vill bara pussas. En automatisk reaktion brukar vara att putta bort valpen från dig eller gap och skrik för att det gör ont.  Felet ligger då automatiskt på hunden och ansvaret på ägaren.

Men vem är ansvarig när ni beter er klumpigt och klantigt när ni bara reagerar automatiskt och valpen får både fysiskt och psykiskt stryk av nån som bara ville hälsa, och denna händelse kan medföra valpen osäkerhet mot folk,kanske blir ilsken mot barn, eller rent av blir agressiv eller andra oönskade konsekvenser som jag får lägga ner enormt mycket tid på att jobba bort OM det ens går att jobba bort. Allt  detta för att ni eller er snälla hund ska leka med min valp!!!

RESPEKTERA ATT JAG INTE VILL ATT DU SKA TAFSA PÅ MIN VALP!! VILL INTE ATT MIN VALP ÄR DIN HUNDS/BARNS LEKKAMRAT!!

FRÅGA FÖRST! VÄNTA PÅ SVAR!

long time no see 😊

16 oktober 2018

Chaos Force Canina och Dutch van het Eldenseveld är nu KORADE

Chaos med 489 poäng och Dutch med 440 poäng

Dutch flyttade upp till Norrland till Miriam går från klarhet till klarhet. Hoppas innerligt att han snart blir en fullfjädrad HV hund!

Emmy och Chess (Krafts cute Cassie) klarade cert provet och jag vet inte vem som är stoltast, jag som Uppfödare eller Emmy som ägare

Chaos och jag gjorde en lydnads tävling i Östhammar, en startklass med fina 183,5 poäng och det blev en klassvinst. En fullkomligt ofokuserad Chaos i linförigheten, men resten gick jätte bra

Krafts Candy Crush födde 10 perfekta super söta valpar midsommar helgen, 6 hanar 4 tikar

och här är dom

Guiness, Guidetti, Gaston, Genius, Gedeon, Galliano –  Girax, Greta, Gomeisa och Grace

Long time ago….

11 juli 2016

Mycket har hänt från årsskiftet till nu.

BRATZ min älskade prinsessa har flyttat till Kina, jag önskar hennes nya ägare all lycka och framgång. Den information jag fått så fungerar det jätte bra.

BULLEN fina fina Bulldozer blev oturligt påkörd av en bil. Föraren smet från platsen och resan har varit HEMSK för ägaren Marlene. Bullen har haft både en och två skyddsänglar och en massa tur!!! Rehab, operation och rehab är vad som stått på Bullens schema, men är nu på väg åt RÄTT HÅLL och enligt Albano så blir han HELT ÅTERSTÄLLD

Krafts Cold Case flyttar till Holland och ska börja jobba som tjänstehund. Vi önska Ans GOOD LUCK!

Dutch vår nya avelshane kommer hem om bara några dagar

SIST MEN INTE MINST

LAILA SKA VALPA NÄR SOM och jag längtar… SOM JAG LÄNGTAR

 

Nya året börjar vi med träning

23 januari 2016

canineprotrainer

Nya året började vi med en träningshelg tillsammans med Mr Kim Hechler. En givande helg som väckte nya krafter, gav inspiration, men framför allt utvecklades vi alla under denna helg.

Mycket träning, mycket skratt och en härlig sammanhållning är nog nyckeln till framgång 😉  mer bilder kommer

  _DSC1400   _DSC1178

_DSC1216

_DSC1102

_DSC1305

_DSC1312

 

Iver

12 november 2015

Sommaren gick och hösten kom.

Älskade Iver fick lungt och stilla somna och vandra vidare över regnbågsbron 11 juni . En dag som aldrig glöms bort 🙁

RIP our hero

RIP our hero

 

Bratzi min prisessa

8 mars 2015

Blev akut jätte dålig idag 🙁 krafttiga kräkningar och allmänt jätte hängig. Efter en massa blodprovet och buk  röntgen bestämdes det att hon skulle stanna kvar på djursjukhuset. Önskar av hela mitt hjärta att min prinsessa blir frisk snarare än snart

Ibland blir det inte som man tänkt sig

5 mars 2015

Tyvärr gick inte parningen som planerat. Finns många anledningar till det, men shit happens.
Det positiva med resan var att vi fick umgås med fina människor och härligt underbara Gandor.
Så några valpar till våren blir det inte. Satsar på en kull till nästa vår.

Spännande

24 februari 2015

Fina Bellatrix har nu börjat löpa. Nu börjar parnings planer. Ska vi flyga? Ska vi bila? Återstår att se, men vi börjar med lite progesteron prover….
Det är såååååå spännande

LÖP PÅ GÅNG

23 februari 2015

Fick alldeles nyss ett sms att Trix börjar nog löpa när som helst nu. Så nu ska det planeras med en resa till Holland. Ska vi bila eller flyga? Ska progesteron prover tas eller ska vi chansa. Tänkte också passa på att tömma Iver på sperma för framtida syfte 🙂
Ja nu är det verkligen väntans tider 🙂

NU HÅLLER VI TUMMAR och TASSAR

Nytt År, Nya Utmaningar

14 februari 2015

Helt galet hur fort tiden går och hur mycket som har hänt. CC valparna är redan 9 månader! Alla verkar nöjda och glada (vad jag har hört 😉 ) Själv är jag supernöjd med denna parning! Ångrar inte en dag att jag använde Haras !!!!

Och så är det dags att planera NY kull….. Nu väntar vi bara på Trix löp och sen bär det av till Holland

Tyvärr har Crazy Cobra brutit benet, men av erfarenhet av Ivers benbrott så tror jag att allt blir bra. Vi önskar och hoppas att Crazy kryar på sig!

Här får ni lite bilder av slutet på 2014 och jan 2015

Cold Case

Krafts Cold Case

Krafts Checkpoint Charlie

Krafts Checkpoint Charlie

_DSC0080

Krafts Checkpoint Charlie

_DSC0175

Mecberger Laila